7 anledningar att använda en QR-kod när ditt lag säljer saker

Underlätta både för er själva och kunderna med försäljning via QR-kod!

Sälj bingolotter med QRkod digitalalagkassan LI

Så här års är det full fart på försäljningen av olika produkter och tjänster för idrottslag och föreningar för att tjäna pengar till lagkassan. Bingolotter t .ex är väldigt populärt men det finns utmaningar för ungdomar och föräldrar att administrera försäljningen.

Många tvingas blanda in sin privata ekonomi och använda både privata swish och bankkonton eller lagkassörens privata konto för att kunna ta betalt. I nästa steg ska dessa pengar redovisas och föras över till lagets konto (som också oftast är en förälders privata konto). Det gäller att hålla full koll på försäljningen och särskilja från sina privata pengar. Att flera banker har börjat ifrågasätta många  transaktioner på privatpersoners bankkonton gör ju inte situationen lättare. 

 


Här är 7 anledningar till och fördelar med att använda Digitala Lagkassan och ha en egen QR-kod att visa upp (se exempel i bilden ovan)


När ni beslutat vad ni ska sälja, så är vår tjänst ett smidigt sätt för att få in era betalningar direkt på lagkassan - snabbt, enkelt, modernt och digitalt. 

  1. Lagkassören skapar en QR-kod i vår tjänst som sen alla kan använda och visa upp. När den scannas får köparen upp betalalternativ i sin mobil
  2. Genom detta kan köparen välja på flera olika betalsätt:  Swish, kort (vi har en virtuell kortterminal), eller banköverföring via bankgiro. 
  3. Pengarna sätts in direkt på lagkontot
  4. Lagkassören kan enkelt se vad som har sålts i administrations vyn
  5. Barn och föräldrar behöver inte använda egna konton eller hantera pengar
  6. Ingen kontanthantering, utan modernt, säkert och digitalt
  7. Föräldrar kan ha användarkonto och se lagkassans intäkter och få transparens


Genom QR-koden kan ni erbjuda köparen tre betalsätt:

 


Så här enkelt skapar lagkassören en QR-kod
I den här filmen visar vi hur enkelt det är att skapa en egen QR-kod

 

 

Läs gärna mer om hur enkelt det är att starta ett lagkonto för ditt idrottslag på vår webbplats . Självklart kan föreningen starta ett "föreningskonto" om ni har försäljningsaktiviteter vid hemmamatcher, i kaféet, cuper etc där intäkterna ska gå direkt till föreningen. 

 

Att starta ett konto hos Digitala Lagkassan är helt gratis - istället tar vi en mindre transaktionsavgift på alla insättningar. 


Vill du veta mer är du alltid välkommen att kontakta oss via telefon, mejl, eller vår chatt.